6.10.16 г.

10.06.2016 - Разходка до манастир "Св. Неделя" и язовир "40-те извора"

Кулата на Ангел Войвода
Направихме кратка разходка до Араповския манастир "Св. Неделя". Всичко там бе въведено в изряден ред, макадамовия път не е проблем за нито една кола, а в началото на отсечката до манастира има поставена и указателна табела от кафевите, които указват културно исторически или природни обекти. Направи ни много приятно впечатление, че в двора на манастира е обособен църковен магазин, в който се продаваха църковни сувенири, богословска литература, както и практически неща за семейния духовен живот - кандилца, тамян, въгленчета и прочее.

В светата обител течеше сериозен ремонт. Подменяше се напълно покривната конструкция на сградите, които се намират североизточно от манастирската църква. Като цяло искам да споделя много добрите си впечатления от реда и чистотата в манастира. Влязохме в аязмото, пихме вода и се помолихме за здраве и берекет, след което решихме да идем до язовир "40-те извора" за да посрещнем залеза на красива гледка.

Залез над язовир "40-те извора"
Отидохме до базата за кану-каяк. Там събрахме малко жълъди за декорация. Имаше доста рибари, както и гребци. Радостно е, че школата, която винаги е давала таланти на родния кану-каят е жива и дай Боже да дава още шампиони и олимпийци. Като цяло наоколо бе доста оживено, което даваше един особен колорит на мястото.

Полюбувахме се на прекрасното време с красива гледка, след което се прибрахме, направили стотина хубави кадъра. Имам доста снимки и на двете места, но не мога да отрека, че наистина днес нещата от към светлина и фокус се получиха добре и направихме няколко много добри попадения, която може да ми послужат за бъдещи рекламни материали и проспекти за нашата община.