13.10.17 г.

13-14.10.2017 - Plastic Bo. - Севлиево и празник на тиквата

За пореден път бяхме в Севлиево. Този път поводът бе празникът на града, познат още като "Празник на тиквата". Така хем щяхме да съчетаем полезното с приятното - свирене и културна програма.

На 13 (петък) тръгнахме от Асеновград и минавайки през "Златната църква" на Шипченския манастир и Соколския манастир отидохме около 17:00 ч в Севлиево.

Направихме чек набързо, след над апаратурата подготвиха и Емо 23, с които след повече от десетилетие излизахме отново на сцена. Последното ни участие заедно беше някъде около 2003-2004 из варненските фестивали.

Свиренето започна около 22:00 с техен сет. Местните момчета не се шегуват и забиват чудесно, подкрепени мощно от публиката. Около 23:00 излязохме ние със сет около 90 мин. Свирихме много разнообразни неща, а публиката, която бе изпълнила клуба се кефеше на макс. Винаги, когато сме в Севлиево усещаме запазения дух на музиката, на феновете и на това общо съпреживяване.

Музея на тиквата
На другия ден се разходихме из панаира. За мен лично бе доста сериозен културен шок на фона на маанетата, които се носиха от всякъде и си дадох сметка, че в Асеновград кючеците липсват от много време по подобни събития, което е радостно, Надявам се тази ориенталска картина да изчезне с времето и тук.

Децата много се радваха, защото имаше огромни пространства с люлки и атракциони. Аромата на скара бе навсякъде, а  хилядите хора даваха един завършен вид на усещането за панаир.

Около 18:00 ч поехме за Асеновград и около 21:30 се прибрахме. Много приятен уикенд, а концерта, в който участвахме се превърна в един от най-яките досега за нас в Севлиево. Тук всичко сякаш е спряло, но в положителния смисъл.