15.10.17 г.

15.10.2017 - Разходка до водопад "Лястовичи вир"

Групата до атракционно селище "Wild city"
Прекрасен маршрут, който съм описал подробно в книгата си "Посоки". Идеален за деца, кучета за разходка, леко натоварване и пълна раница с храна за пикник.

Заради хубавото време и приятния като терен маршрут 41 човека се отправихме през "Могилици", "Къркърман", атракционно селище "Wild city", за да достигнем до намиращия се на река Сушица красив водопад "Лястовичи вир". Времето бе подходящо, защото дните преди прехода бе валяло сериозно и се надявахме водата да е силна и да придава на водопада допълнително великолепие.

Не бяхме разочаровани. Толкова пълноводен аз не съм го виждал, въпреки че съм бил няколко пъти тук. Имаше и сърнелки, които веднага бяха дегустирани. Запалихме огън в обособеното огнище и направихме чуден пикник сред бързейчетата и вировете на Сушица.

Препоръчвам на всеки да мине този маршрут. Освен че е лек, той предлага чудесни гледки към околните села, рида Драганица и връх Драгойна. Чинарите в Долнослав и няколкото параклиса през които преминавате са допълнителен бонус за изживяванията ви по този маршрут.