17.03.18 г.

17.03.2018 - Екопътека "Каньонът на водопадите"

Днес посетихме една от най-красивите екопътеки в България - "Каньонът на водопадите". Дузина прелестни водопада, три панорамни площадки, и красотата на Родопите, събрана по най-добрия начин.

Уникалната водна феерия се намира над гр. Смолян в резерват "Сосковчето", а за безопасността на преминаващите над красивите водопади и каскади са построени стабилни мостчета и парапети.

Денят, макар и ветровит бе сравнително приятен, а в края на разходката напече и чудесно слънце. В рамките на 4 часа преминахме 7 километра с 400 +/- денивелация. Въпреки немалкото места със сняг в горния край на екопътеката, като цяло се опазихме сухи и се насладихме на красотата на това дивно място.

След Екопътеката се отправихме към Планетариума в гр. Смолян, където успяхме да се включим за презентацията от 15:00 ч. В "звездната" зала бе много интересно и в рамките на 40 мин ни бе разказано за създаването на космоса и планетите.

На връщане, спряхме точно на разклона за Хайдушки поляни, за да може Ивко да се попързаля малко на много останал сняг, който на места обаче бе останал до над 40 см. Все пак успяхме да направим писта и да се порадваме.